Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Férfi és a Nő Szent Szövetsége 2019.

2019.10.03

A Férfi és a Nő Szent Szövetsége

 

Ma lépett be a verbalitás bolygója a Merkúr a skorpió titokzatos, szerelmetes jegyébe, miközben a Plútó szintén ma fordul direktbe, azaz befejezi hátráló mozgását, s újra lendületbe jön. Holnaptól pedig a Mars is egy fajsúlyosabb stációra vált a mérleg jelébe lépve, szintén a párkapcsolatok és az érzelmek erejét felfokozva. Jól látszik - ahogy múltkor is jeleztem -, mostantól kicsit szenvedélyesebb időszak következik!

Általánosságban azt lehet mondani, hétköznapi szinten kicsit „skorpiós” időszak veszi kezdetét, s tart hónapokon át, tehát elmélyültebb, érzelmesebb, impulzívabb, szerelmetesebb és persze szenvedélyesebb hetek következnek. Főleg a mai és a holnapi hozhatja azt, hogy többet gondolkozunk titkokon, saját elrejtett (mélyben búvó) érzéseinken, vágyainkon. A szív titkai, a szerelem, a legmélyebb érzések, a szexualitás, a vágyak kerülnek ebben a pár napban előtérbe. De ez persze folytatódik majd egész októberben, sőt.

A Merkúr skorpió lépése – miközben a Csillagos Eget tekintve most is az Angyal csillagaiban halad! – mindenképpen fontos, mert idén különleges módon átlagnál hosszabb időt tölt itt, hiszen október 31-n retrográdba fordul, hátrálni kezd és ezért egészen december elejéig a Titkok és Érzelmek Szent Birodalmában marad. A verbalitás most mélyülhet el igazán! Most tudunk (és kell is) olyan mélységeket, olyan réteget is megérteni magunkban vagy megbeszélni társainkkal, amire korábban nem volt így lehetőség. Hiszen az angyalok segítenek most benne. A láthatatlan folyamatok, titkos érzelmek MEGÉRTÉSÉNEK az ideje következik. Itt az idő kimondani a kimondhatatlant. A megértés sokszor már önmagában is gyógyít! Főleg egy ilyen időszakban, amikor azt tudjuk megérteni, ami eddig láthatatlan volt, rejtve volt magamban – vagy a társamban.

Az elmélyülés idejét majd október 23-tól a Nap is elhozza, hiszen ekkor lép be a skorpió jelébe a központi csillagunk is (szellemi vezérlő elvként megtartva persze az Angyalt). Emellett a női és a férfi bolygó is (Vénusz – Mars!) poláris lesz hosszú ideig, hiszen a Vénusz a skorpió jelében a Mars uralma alatt (október 8-tól), a Mars pedig holnaptól a mérleg jelében a Vénusz uralma alatt – egymást uralva, egymást vezérelve, egymással mindenáron kiegészülésre törekedve. A szerelem mostantól kicsit erősebben lesz „főszereplője” életünknek tehát. Hiszen a női és a férfi energiák is maximumon járnak (polaritás), abszolút teljességre törekednek – s ezt elsősorban nyilván egymással és egymásban tudják megélni! A Szerelem Tüze kicsit jobban fog most tehát lángolni.

De a szerelmetes életérzés is ide tartozik persze! „Imádom az életem!” írd ki magadnak egy papírkára, ragaszd ki a konyhába vagy ahol sokat látod és hangold FEL magad ebbe a BELSŐ állapotba. Mert ez mindig belül dől el, nem a „kint” határozza meg. 

A létezés csodája ez magas szinten megélve, annak a megérzése, megélése mit jelent valamit igazi szenvedéllyel csinálni - vagy talán mindent így csinálni …

S ha esetleg elveszett volna belőled valahol a félúton a Tűz, hát itt a nagy lehetőség, hogy visszaszerezd. Szeress bele az Életbe. Szeress bele magadba. Szeress bele újra a férjedbe, vagy szeress bele abba a Nőbe, Férfiba, akivel a Sors összeköt. (Az is most fog kiderülni, kivel köt össze igazán, akár még a szabad akarat törvényét is felülírva.)

A szenvedélyes pillanatok behívásának van itt az ideje. Nem kell mindig nagy dologra gondolni, mert csapda lehet! Majd, ha, majd, ha, majd, ha … Hányszor mondtad magadnak? Állj! MOST van. Most add át magad a szenvedélynek, most kutasd fel magadban, most hozd fel a mélyből miért lelkesedsz igazán? Mit csinálnál szíved szerint szívvel – lélekkel? S amíg erre rálelsz, addig is ülj le és egyél egy narancsos csokoládétortát friss tejszínhabbal vagy  igyál meg egy isteni habos kávét. Add át magad annak a pár percnek, amíg elkortyolod. ÉLD meg. Teljesen!

Ez is a Vénusz és a Mars közös teljessége most benned – s így tud majd kint is „megjelenni” a Szerelem Tüze az életedben.

A női – férfi bolygók felfokozott energiája egyrészt jár azért egy kis plusz küzdelemmel is, másrészt egy magasabb szintről angyali energiák segítik. Hiszen a Vénusz csillagképi környezete már az Angyal (a Marsnak majd november 5-től lesz).  Tehát, földi szintről nézve érezhetjük néha úgy, most több energiát bele kell fektetni egy kapcsolatba vagy érzelmeink megélésébe. Vagy akár az alkotó teremtő munkába.

Esetleg olyan érzés is lehet, mintha a társért vagy egy kapcsolatért kellene jobban „küzdeni”. Ez persze mindig önmagunk legyőzéséről, s magas szinten mély belső átminősüléssel élhető meg! Épp ezért hozhatja az időszak egy érzelmi helyzet teljes átfordulását (akár feketéből, fehérbe), egy kapcsolat varázslatos elmélyülését. Mindenképpen sokkal elmélyültebb hetek következnek.

Illetve az is lehet, olyan érzésekkel szembesülünk saját magunkban, ami eddig a mélyben szunnyadt (esetleg elfojtottuk), de most a felszínre akar törni – s fog is előbb vagy utóbb elárulom. Ehhez a folyamathoz érdemes épp ezért az angyali segítséget behívni. Ami persze az Isteni Énnel való szorosabb együttműködés formájában is meg tud valósulni az Angyal csillagai révén. Utóbbihoz ismét kiváló segítség és lehetőség a meditáció.

Mindenképpen érezhető egy kicsit erősebb „angyali vezettetés” a párkapcsolatok, a szerelem témájában a következő hetekben. Illetve azt lehet mondani, egész Karácsonyig így vagy közelebb lesznek az angyalok hozzánk, mint eddig voltak. A feladatok tehát egyik oldalról felerősödnek, de az Égi Segítség is megerősödik a másik oldalról.

A nők esetében ez a nőiség mélyebb megélésének ideje is a Vénusz révén. Most van itt az ideje megszeretni magunkat nőként, NŐI testben, hisz, valljuk be ez a legnagyobb csoda a teremtésben! Szereted magad, örülsz, hogy nőnek születtél? Vagy nyűg és teher? A nőiség valódi megélése persze elsősorban belső állapot, s a női szerepek megélése a hétköznapokban – de külső is. Nem kell szemérmeskedni ebben. A test a lélek temploma. Szeretni, ápolni, szépítgetni kell. A Nő a szépségével, a harmóniájával gyönyörködtet – s ebből bizony sokat meríthet a Férfi. Egy illat, egy puha meleg érintés, egy új frizura, egy szexis ruha, egy mosoly, egy zamatos sütemény, egy szép dekoltázs, egy rebbenő szempilla, egy mintás harisnya, egy lágyan ringó csípő, egy bíztató szó, egy tál forró leves, a szerelem tüze szemedben mikor ránézel, egy macskás odabújás, mind – mind a nőiség-mozaik varázsdarabkái.  Nem is beszélve a csókról. Forró csók, keserű csokoládé, habos kávé, száraz vörösbor – ez az őszi recept. Csak vigyázz, nehogy összekeverd J 

Na jó, csapjunk hozzá egy kis meditációt is. Így talán jobban elhiszed nekem, hogy tényleg a csillagok üzenik.

A férfi energiák persze ugyanígy csúcson járnak mostantól, a férfias minőségből, életérzésből is a maximumot lehet kihozni most! S kell is, feladat van vele.

Persze, ebbe is talán több energiát kell belefektetni, de a trükk az, hogy ha nehéznek éled meg akkor csak azért is menj bele! Ugord meg ezt magadban és ne fuss el előle. Mert utóbbi esetben biztosra veheted, hogy még nehezebb lesz. De ha nekimész a feladatnak és nem adod fel, akkor hamarosan tiéd lesz a „teljesség” felemelő érzése. (Mindez persze elsősorban belső folyamatként!) Minden külső harc tudd, a saját Marsod alacsony szintű működtetése. A magas pedig az önlegyőzés.

Október 13-tól, a Telihold napjától ez a gőzerővel dübörgő Mars ráadásul a Szűz csillagkép előre lépő lábához ér. A korábbinál nagyobb lendülettel tudunk előre lépni életünkben! Ugyanis hatalmas ERŐT ad hozzá. Minden egyes „előre” mutató „lépés” megtételéhez. Nagyon jó időszak. 

Október első felében két napot érdemes még kiemelni. Október 6-7. Ez a két nap egyrészt a jövőbe mutató angyali üzenet ideje, másrészt egy újabb (s talán utolsó) időpont a múlt karmájának átírásában.

Ebben a két napban ugyanis a Merkúr az Angyal csillagaiban szembe kerül a Kos jövőbe tekintő fejénél haladó Uránusszal (oppozíció). A Nap pedig a Szűz csillagkép előre lépő lábánál teremtő fényszöget alkot (kvadrát) azzal a Szaturnusszal, aki még mindig együtt áll a múlt karmikus emlékeit őrző leszálló holdcsomóponttal. Angyali üzenetek érkezhetnek arról, mi az a jövőbeli irány – magas minőségű cél -, amit követni lenne érdemes. S ehhez mitől kell még megtisztulni, felszabadulni vajon. Illetve ekkor tudunk megtenni egy konkrét lépést előre, ami a sorsunk szempontjából lényeges, s amivel egyúttal egy múltból hozott belső korlátot, félelmet, blokkot tudunk átírni. Arra érdemes most is figyelni, hogy ne essünk az „ismétlés” csapdájába, azaz ne ismételjünk le egy múltban már megtapasztalt téves cselekedetet vagy hozzáállást.

 

A Szenvedély akár belső, akár külső formában talál ránk, így is, úgy is itt lehet az ideje koccintani egy pohár finom száraz vörösborral. J  Mondjuk egy Villányi Barrique Cuvee-vel. De csak lassan kortyold. Ne rohanj. Csukd le a szemed közben. Forgasd meg lassan mély, öblös borospoharadban, hajolj kicsit fölé és szívd be mélyen az illatát. Aztán óvatosan kortyolj bele, először csak kicsit érjen a nyelvedhez, lágyan. Érezd az ízét, a zamatát…. Lassan kortyolj még egyet….  Add át magad teljesen a pillanatnak. Teljesen. Teljességben.

De persze, aztán tudj itt megállni. Az első pohárnál. Mert mester vagy. Az energiák mestere. Az Élet mestere. A Szeretete mestere.

Vagy ha most rázod a fejed, hogy még nem vagy az, hát válj azzá! Itt az ideje. Ez az ősz segíteni fog neked. 

Minden reggel mikor, felkelsz mondj hálát egy újabb szép, boldog napért, s azért, hogy ma is ÉLHETSZ nőként vagy férfiként itt a földön. Hisz mindkettőben benne van a kiteljesedés csodája.

„Ma is történik velem valami csodálatos! Hálásan köszönöm Istenem.” Legyen ez az első gondolatod.

 

 

Szenvedélyes szeretettel:

Veres Mónika

2019. október 3.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.