Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szabadság tanítása

A szabadság tanítása

 

 

Az idei esztendőn átívelő, többször visszatérő nagy erejű hatás a Szaturnusz és az Uránusz háromszor éleződő teremtő fényszöge (Szaturnusz - Uránusz kvadrát) újabb, jelentős változásokat hoz az emberiség életében és egyénileg is.

A kulcs a változás és a megújulás. 

Magas szintje a folyamatnak a felszabadulás, a szabadság, ami a félelmektől való megszabadulás szárnyaló állapota. Ami a lehúzó belső korlátoktól való megszabadulás állapota. Ami a bűntudattól, a kishitűségtől való megszabadulás belső állapota. A könnyedség érzése. Bent. És nem kint. Ugyanis BENT nélkül nincs kint. Benti szabadság nélkül nincs szabadság kint sem.

Azaz, az emberek (de "mag"-sága miatt főleg a magyar nép) olyan mértékben fognak felszabadulni a külső "korlátok" alól, amilyen mértékben BELÜL a lelkükben, a szívükben, az elméjükben szabaddá válnak a félelmeik alól.

Ha egyre többen élik meg és gyorsítják fel ezt a folyamatot magukban (ébredve, tudatosodva), akkor egyre nagyobb szabadságot tapasztalhatunk meg kint is a környezetünkben. Ha ez lassul esetleg, akkor a felszabadulás is elhúzódhat egészen 2021. végéig. Igen, jól látod, az még egy év. Nem örülsz neki? Semmi baj. Itt az idő: változtass! MAGADON. 

Engedd el végre azt a rettegést, azt a félelmet, amiben élsz nem csak tavaly március óta - de valójában életek óta. Vagyis, hatalmadban áll változtatni a mostani "bezárt" helyzeten, minden tudásod és erőd meg van hozzá - hiszen ott ragyog Benned az Isteni Fény és a Szeretet Ősi erejét dobogja a gyönyörű Szíved.

Itt az ideje tehát, hogy befejezd a külvilágtól való függésedet és hogy tengelybe állj. Isteni tengelyedbe. Mert nem csak ember vagy, isten is, istenember. Erre akart ráébreszteni tavaly - a maga radikális, néha brutális módján - a kozmosz legnagyobb erejű minősége, a Plútó. 

A "nagy pofonra", a radikális ébresztésre szükség volt, ezt te is tudod. 

Itt szeretném újra hangsúlyozni, mindenki megnyugtatására: a tavalyi nagy együttállás sorozatok (Szaturnusz, Jupiter, Plútó) az Égre voltak írva! Tehát az "Amint Fent, úgy lent" törvénye érvényesült, ez idézte elő, kvázi az isteni terv részeként - mint mindig. Mert a régi világnak össze kellett omlania, hogy aztán majd a helyén egy Új Világ megszülessen. És minél többen látjuk magunk előtt ezt a szép, boldog, isteni Új Világot, annál hamarabb tud testet ölteni az anyagban.

Tehát nem csak az egyéni felelősségünk nőtt meg mostanra, hanem a közösségi felelősségvállalás szerepe is felerősödött tavaly és ez folytatódik idén is! A felelősség kérdése nem csak a felébredéshez kapcsolódik, hanem a Földért, az élő környezetért való felelősségvállalásban éleződik ki. 

De ide kapcsolódik - mint erős vízöntő analógia - a közösségek szerepének felértékelődése is. A közösségben létezés tanítása ez. A közösségi összefogások és szerveződések egy szent cél érdekében mostantól előtérbe kerülnek és - akár - létkérdéssé válhatnak.  

Tehát, ideje van megérteni, felelős vagy az életedért. És azért, hogy milyen világot teremtesz magadnak - magadból. MAG-odból. 

És mindenki, aki megérti ezt és kezébe veszi a sorsa irányítását, és felébreszti magában (BENT) az istent az szépen lassan elkezdi megtapasztalni ebben az évben a "külvilágban" is a SZABADSÁG állapotát és kifejeződéseit. (A többiek maradhatnak esetleg börtönben. Illetve a minőségi többség elve alapján nyilván egy idő után húzzák maguk után a lemaradt társaikat. De jelzem erre nem érdemes várni, mert akik elől mennek azoknak mindig könnyebb ez az út, hiszen belső állapotból születik, a belső isteni energia ragyogásából.) 

A szaturnuszi üzenet alapján az idei esztendő nagy tanítás - többek között - arról is, hogy mit jelent igazán szabadnak lenni, hogy lehet eljutni ide, hogy lehet ezzel aztán kiemelkedni a szürke és eltompult tömegből és az isteni minőségek felé szárnyalva elindulni. Ez a hatás elindult és megállíthatatlan. Mert az Isten, az Élet, a Szeretet ereje mindig megállíthatatlan. 

A szív-tudatosság nagyon fontos eleme ennek az hatásnak és ennek az évnek. Érdemes megnézni azokat a képeket, ahol Jézus a Szívére mutat. Itt az ideje, hogy a keresztre feszítés szenvedés-kultúrája után, végre a Jézus által megmutatott valódi út, a Szív-tudatosság átvegye az irányítást. Lesz olyan pillanat, amikor a templomokban sem a megkínzott és megfeszített Krisztus lesz "példaként" kitéve, hanem a feltámadt és szívére mutató Krisztus képei.

Egy egyszerű gyakorlat ehhez a hétköznapokban, ha szeretnél jobban szív-központba kerülni. Reggel ébredés után tedd a szívedre a kezed és csukd be a szemeidet (azért, hogy befelé figyelj, kizárva a külvilágot). Majd lassan, a szívedre figyelve, vegyél hét mély lélegzetet. Pár perc, de megéri minden reggel így indítani a napot, mert ezzel áthelyezed az "irányítást" az agyból a SZÍVBE. Nagy titok ez. Sokkal nagyobb erő van itt, mint gondolnád.

A Szaturnusz - Uránusz teremtő fényszög az alábbi időpontokban aktiválódik idén.

Február 17.

Június 15.

December 24.

(Utóbbi sokat mondó dátum, főleg a Jézusi Szív-tudatosság fényében.)

A felszabadulás tehát fizikai síkon - azon túl, hogy függ a belső szabadság állapotától! - fokozatosan, lépésről, lépésre fog bekövetkezni. Főleg fenti időpontokhoz kapcsolódóan, szakaszokban. 

Ennek a magasabb - kozmikus - tanítása és célja az, hogy az emberek ismerjék fel a valódi szabadságot a hamis ál-szabadsággal szemben. Ismerjék fel ebben az egész folyamatban (ami tavaly indult el) a saját egyéni felelősségüket. Ismerjék fel, hogy ideje van felébredni és a tudatosság útján elindulni. A szív-tudatosság útján. A valódi szabadság állapota ugyanis nem külső eszközökhöz kötött, hanem a belső Krisztus-tudaton alapul

Az egyéni felelősségvállalás (mint szaturnuszi üzenet) témája természetesen a felébredés és az istenemberré válás témájával függ szorosan össze. A kettő mostantól kéz a kézben jár. 

A fokozatosság másik oka az, hogy a szabadságot (Uránusz) megtanuljuk értékelni (Szaturnusz). Hiszen átértékelődött sok minden már most is tavaly óta bennünk a szabadság fogalmát illetően. Ez folytatódik még idén tovább. A szabadság ugyanis az emberi létforma zsigeri, alapvető velejárója és természetes szükséglete.

De sokkal nagyobb értéke lett az időnek is, az együtt töltött minőségi időnek. Az addig eszeveszetten rohanó világ számára nagy tanítás ez. Ez folytatódik idén, hogy még mélyebben megértsük és változtassunk. 

Érdekes kettős hatás, hogy az Uránusz lázadó és forradalmár, szereti szétrobbantani a merevvé és életellenessé vált korlátokat. De a Szaturnusz bölcs, visszafogott és megfontolt. Ők ketten együtt, kéz a kézben jó párosnak bizonyulnak, hiszen egyrészt megjelennek a forradalmi változások bizonyos területeken, de mindez nyugodt keretet kap. Tehát magas szintje a változás és teljes megújulás úgy, hogy közben a Szaturnusz nem engedi értelmetlen rombolásba az uránuszi erőket. Egy ponton bölcsen megfogja a lehúzó indulatból születő forradalmi hatásokat és megálljt parancsol az Örök Értékek talaján állva. 

Az idei esztendő valóban egyrészt a teljes megújulás ás felszabadulás éve, de mindez az Örök Emberi Értékek mércéjét követve megy végbe.

Mivel a két bolygó között egy teremtő fényszög van, ezért egészen kiváló lehetőség az idei év arra, hogy a régi és az új együtt teremtsen! Azaz most lehet a régi, ősi tudást alapul venni, ötvözni az új, modern megoldásokkal, hogy így együtt közösen hozzanak létre valami nagyszerűt. Különlegesen jó energetika ez, nagyot fejlődhet benne az emberiség! És az egyének is, ha megtanulják most a kettőt együtt működtetni és alkalmazni, mert idén ez a teremtő nagy titka!

Ez - és csak ez így együtt - segít elindulni egy teljesen új úton! Ugyanis az Uránusz (az új) a Kos csillagképében halad, aki merész és bátor, mindig az ismeretlen felé indul és az új élet szimbóluma.Egyben a tudatosság ereje is. A Szaturnusz (az ősi) pedig a sorsuraló, királyi Bak csillagképében jár, ezzel segítve minket, hogy vissza vegyük a sorsunk feletti hatalmat és életünk "királyává" váljunk. (A királyság fogalmán érdemes kicsit elgondolkozni ... ) 

Ide tartozik az a hatás is, amikor az emberek megtanulják végre az internetet szépre, jóra és értékesre használni, s annak közösség szervező erejét kihasználva szent célokra fordítani.  Közösség építésére, közösségi összefogásra vagy teljes egységbe szerveződve a Föld megmentésére akár. Így szolgálja és segíti a modern technika az örök értékeket - magát az Életet.

Az összegző írásban érdemes megemlíteni még az idei évhez, két jelentős hatást. Az egyik a zsenialitás, a másik a humor és a nevetés.

Mindkettő uránuszi energia, s annak magas szintű megnyilvánulása. A szaturnuszi fényszög ezt is bekapcsolja most, aktiválja, jelezve, ideje van, hogy ezt működtesd magadban. Azaz, itt az ideje, hogy felfedezd magadban a zsenit! Merd megélni, merd megmutatni! Újíts, ha kell újítsd meg az egész életedet. De minimum a hétköznapjaidat újítsd meg kicsit tudatosan! Emelj be akár apró új dolgokat, próbálj ki új lehetőségeket, légy erre nyitott. Ez is egy olyan "eszköz" számodra, amivel magas szinten tudod megélni az idei év változásait és fejlődését.

Hiszen a szaturnuszi merevséget az uránuszi humoros könnyedség mindenképp lazítani szeretné Benned. 

Figyelj a zseniális ötleteidre, váratlan sugallataidra - főleg fenti időszakokban. A Kos csillagai segítenek most, hisz erőt adnak, hogy el is tudj indulni zseniális, új ötleteid nyomában. Persze fokozatosan, lépésről, lépésre haladva tudod, hiszen ott a bölcs Szaturnusz. De ez jó hír, mert nem kell aggódnod, hogy esetleg hibázol, a Szaturnuszi őserő segít, hogy lassan haladj és esetleg ne rohanj fejjel a falnak.

Ha adódnak esetleg nehezebb pillanatok akkor pedig állj meg egy percre, légy jelen és nevess egyet magadon. Vagy a helyzeten. Próbáld a humort, a vidámságot - akár humoros, vidám filmek formájában - tudatosan beemelni az életedbe. Válj vérbeli vízöntővé egy kicsit ...  Majd meglátod, ha újra nyit a világ milyen nagy értéke lesz a baráti találkozóknak, vidám összejöveteleknek, a nagy beszélgetéseknek végre élőben egy jó kávé mellett. A vidám pillanatoknak, egy jó nevetésnek, az örömnek és  magának az időnek, a jelennek és a jelenlétnek a felértékelődése mindez. A Szaturnusz és az Uránusz teremtő fényszöge által tanítás és nagy lehetőség.

Ezen túl azt lehet mondani március elejéig tart egy erőteljesebb, lendületesebb - küzdelmesebb - időszak, hiszen a Mars addig halad polaritásban (vagyis nem a saját hazájában a bika jelében), s így maximumra törekszik és belőled is a legtöbbet akarja kihozni. Magas szintje, ha hajlandó vagy több energiát most belefektetni és a tudatosság útján elindulni, valamint önmagadat legyőzni, akkor hatalmas plusz erőt ad a kezedbe, hogy kitörj és elindul egy magasabb szint felé. 

Az erősebb (forradalmibb) uránuszi hatás május elejéig tart. Utána nyugodtabb időszak következik (majd csak az ősz hoz újra erőteljesebb változásokat). A nyár tehát már a szabadság jegyében telhet - ha bent mi is készen állunk rá és a félelmektől magunkat felszabadítottuk. Újra jelzem, ebben a meditáció az egyik legjobb eszközöd, hiszen segít az elmét lecsendesíteni és magadban az istent megérezni, átélni.

Február 06., vasárnap az érzelmi megújulásnak és a szerelem megújításának kedvez, hiszen egy Uránusz - Vénusz teremtő fényszög jelenik meg. Érdemes vasárnap az új lehetőségeknek, a váratlan sugallatoknak tudatosan jelen lenni. Segít tisztázni, letenni a terheket, főleg érzelmi téren és szabadon szárnyalni tovább. Egyben az is megmutatja magát érzelmi téren és az emberi kapcsolatok világában mi az, ami örök és kiállta az idő próbáját. 

Az időszak "záró akkordja" Sárkányölő Szent György Napja lesz - április 24. időszaka. Ekkor áll együtt négy bolygó az Égen: az Uránusz a Nappal, a Merkúrral és a Vénusszal. Mindez a Kos csillagkép fejénél, segítve rálátni a jövőre és a hosszú távú lehetőségekre, valamint az isteni minőségre, hiszen a Tejútra mutató hatás van benne.  Itt már szabadon lehet elindulni. Akár egy új úton is. 

Azt lehet mondani a felszabadulás stációi lépésről, lépésre tehát a következők lesznek: február 17., április 23-24. napjai, június 15. és majd a december 24. hoz még ebben egy változást. De ne feledd: egyéni felelősséged kikerülhetetlen! Tehát mindez belső szabadságod fényében zajlik könnyebben (vagy nehezebben). 

 

 

Összességében.

Az idei év tehát kifejezetten az ÚJ dolgoknak és a megújulásnak kedvez. A zseniális új ötletekkel és váratlan sugallatokkal segít új irányba elindulni, amely egy isteni élet felé visz, hiszen a Kos a fejével a Tejútra tekint. Itt az ideje az istentudás felé a gyakorlatban is elindulni, elkezdeni lépegetni és a gyakorlatban is működtetni. Közben letisztulnak az igaz, múlhatatlan értékek és időtálló emberi kapcsolatok is. A felszabadulás éve. És mindebben egyéni felelősségünk főszerephez jut.

Eszközeid: az újdonságok, a sugallatok, a meditáció, a közösséged, az örök értékek és a humor. 

 

Ehhez a szárnyaló, csodálatos belső - és külső - szabadsághoz kívánok vidám, boldog pillanatokat! Sok nevetést! Jó szárnyalást!

Ne feledd, mostantól nincs lehetetlen. Mert gyönyörű, testet öltött isteni fénysugár vagy. 

 

 

 

Szeretettel,

Veres Mónika

csillagtitkok

2021. február 05.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.