Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


János Vitéz győzelme

János Vitéz győzelme

 

 

 

Meséltem már egyszer róla, de úgy érzem most újra itt az ideje. János Vitéz és Tündérország különleges titkának. Mert ez az üzenet kristálytisztán kirajzolódik az Égen, egy titkos beavató utat rajzolva fel előttünk. Hogy akinek van szeme a látásra, az a Kozmikus Emelkedés Pillanatában – azaz most - elinduljon ezen a szent úton és belépjen egy csodálatos új világ kapuján.

Földi testben maradva persze. Mert itt rögtön le kell szögezni, hogy bár sok „ellenkező híresztelés” kering mostanában, de az idei esztendőben rejlő kivételes – és kikerülhetetlen - kozmikus fejlődési lehetőséget nem csak meg lehet, de meg is kell jelenlegi földi testedben ugrani. Úgy is mondhatnám, ez az igazi! Pont ebben van a próba. Gondolj bele, hányszor zártál le az elmúlt évezredek során már inkarnációt? Hányszor kezdted újabb és újabb testekben újraszületve? Nem nagy ügy. Ebben mégis mi lenne a nagy fejlődés? Semmi. Ez pusztán az eddigi körök ismétlése lenne. Az igazi szintemelkedés, az igazi nagy ördögi körből való  kilépés az, hogy a jelenlegi testedben maradva emeled meg magad BELÜL – szívedben – egy magasabb szintre, s így lépsz fel egy magasabb minőségbe! Vagy úgy is mondhatjuk, egy magasabb rezgésszintre. Hogy ezt végre megtapasztalod!

A mostani időszakban a tapasztalás mindenképpen benne van. de hogy mit tapasztalsz meg: fenti szintemelkedést, a szív-tudatosságot, vagy valami mást, az rajtad áll ….

A Plútó által idén elhozott „dimenzió ugrás” így működik magas szinten, egyben ez is a célja. Mellette a Szaturnusz mindezt kőkeményen kikényszeríti – azaz nem hagy „menekülő utat” -, addig szorítja a prést, amíg be nem adod a derekad. Amíg egód fejet nem hajt a benned élő Isten előtt. Másik társuk a Jupiter pedig felnagyítja a hatást, hatalmasra – hogy ráébredj majd, valójában te vagy a hatalmasabb. Az Isteni Éned a hatalmasabb. Ez tehát a december közepéig ható Plútó, Szaturnusz, Jupiter nagy hármas együtt állása. Mivel a velük teremtő fényszögben lévő – katalizátorként működő – Mars november 14-n szombaton direktbe fordult, így új lendületbe hozza a hatást.

Magas szinten új erőt ad a kezedbe, hogy megugord végre a feladatot, hogy az Aranyfonalat kezedbe vedd és megszilárdítsd magadban a szövetséget Isteni Éneddel. Illetve, hogy visszatalálj azokhoz is, akikkel az Aranyszálon régről összetartozol.

A Visszaúszó halakban forduló erőbolygó ugyanakkor visszatérő helyzetek – próbák – elé is állíthat. Valamint visszatérő társakat, visszatérő lehetőségeket hoz. Legnagyobb csodája, hogy a Jézusi Visszatérés ereje rejlik benne! De nehogy félre érts! Ha kívül várod most Jézust, hogy eljön és megvált téged, neked meg semmit nem kell tenned, csak ülni és várni, akkor nagy csalódás vár rád. A Jézusi Visszatérés misztériuma (mely Karácsony idején a harmadik Plútó – Mars kvadráttal éri el a csúcsát) ugyanis az, hogy a Mars győzelmi erejét magadhoz ragadva legyőzöd a félelmeidet és tudatosítod, hogy te is isten vagy.

Gyönyörű testet öltött isteni fénysugár VAGY.

Ezt nagyjából úgy képzeld el, hogy a teremtés pillanatában a központi Isteni Fényből ezer milliárd kis fénysugaracska vált ki, s indult el varázslatos felfedező útjára ide a Föld nevű bolygóra. Azért, hogy az anyagban, testben tapasztalja meg a fejlődést, azért, hogy az anyagban, gyönyörű testi létformában a képzelete erejével újra és újra megélje a fizikai síkon isteni teremtő erejét. Mert ezt itt lehet igazán megélni. A Föld tehát valódi paradicsommá tehető, ha minél több ember ráébred eredeti tervére, isteni eredetére. Csak nézd végig most egy pillanatra a testedet! Milyen csodálatos, tökéletes isteni alkotás. Magadnak alkottad! Szeresd, tiszteld, örülj neki, élvezd, s éld meg segítségével isteni teremtő erődet. A hatalom ehhez a te kezedben van. Ha ezt megérted, mindent megértettél és szárnyalva éled végig ezeket a hónapokat.

Nézzük hát, mit is rejt ehhez János Vítéz csillagfényes útja?

János Vitéz végső próbája akkor következik be, amikor elérkezik Tündérország Kapujához. Már addig is kiállt persze sok próbát, hisz „Jancsiból” Vitézzé vált, de ez még mindig nem elegendő a Végső Győzelemhez: Tündérországhoz és Igaz Párjához, Iluskához. Nagyjából ezen a ponton tart most az emberiség. A „Jancsiból” már kinőttünk, sok próbát kiálltunk. De hátra van még egy utolsó nagy ugrás – felfelé. Most válunk emberből istenemberré. Most léphetünk be (jelképesen) Tündérország Kapuján. Egy magasabb létformába, egy magasabb tudatossági szintre (ami már az isten-tudatosság). Persze csak, aki szeretne.

A Kapu előtt először az Oroszlánt győzi le János Vitéz. A csillagos égbolton, ha egy ponton elindulunk az Ekliptikától felfelé az Északi Égbolt irányába haladva, akkor az első csillagkép, akivel találkozunk az Oroszlán csillagkép. Uralkodói szimbólum. Itt tanulod meg uralni az életedet alapszinten. Tehát itt már uralod az anyagot, a pénzügyi életedet is (nem függsz senkitől és nem vagy senkinek kiszolgáltatva), s egy szinten uralod már az ösztöneidet is. Éled a Szeretet Erejét, szívből élsz, nem csak másokat, magadat is szeretve. Boldog vagy, mert élvezed a gyönyörű földi világ szépségeit. Sorsod királya vagy.

Az Északi Égbolton felette lévő csillagkép a Nagy Medve. Ahogy János Vitéz is következő győzelmét a medve felett aratja! A hatalom jelképe. A sorsod feletti hatalomé is.

Végül, a harmadik küzdelem a sárkány képében várja Vitézünket. S láss csodát, az Égen a Medve felett a Sárkány (Draco) csillagai ragyognak, mintegy védelmezve a mozdulatlan Északi Sarkcsillagot. Ez az utolsó küzdelem. De a legnehezebb. (Ez lényegében a december közepétől a téli napfordulóig tartó időszak lesz.)

A „sárkány” a túlkeményedett, önzővé vált emberi rész benned, aki elfelejtette isteni eredetét. Az egód., aki azt hiszi „csak ő van”. Ha őt legyőzöd, ha belső sárkányodat legyőzöd, akkor egód átáll isteni éned oldalára, átadja az irányítást neki, s Őt szolgálni és védelmezni fogja. A Sárkány ugyanis ősi őrző szimbólum is! Ha tehát győzöl ebben a (belső) küzdelemben és a sárkányt (egód) megszelídíted, akkor hatalmas erejének birtokába kerülsz belül, egyben a védelmi erő is a kezedbe kerül. A sárkány (egó) „legyőzése” lényegében minden szeretettel teli, önzetlen pillanat az életedben. Minden olyan pillanat, amikor tudatába kerülsz Isteni Lényednek.

Az ide – a sárkány legyőzéséhez - vezető út elsősorban a meditáció. Mert az egót „befogni”, kicsit háttérbe szorítani, uralni (hogy az isteni én átvehesse újra az irányítást) abban a csendes, nyugodt fizikai állapotban lehet leginkább, amikor a fizikai testedet tudatosan leállítva a belső világodban időzöl egy kicsit, hogy isteni teremtő erődet, a képzeletedet fókuszáltan és jól működtesd. („A képzelet egy egyetlen megváltó hatalom az Univerzumban.” Neville Goddard) A Szaturnusz pont azt üzeni most, szánj időt erre a belső átminősülésre (Plútó)! Befelé, ne kifelé fordítsd erőidet.

A Sark Csillag ugyanis mozdulatlan. Az Örök Fény. És ez a mozdulatlan örök fény ott él benned is! Ez Tündérország, ahova János Vitéz élve belép! Élve. Ez a kulcs. Nem úgy, mint Iluska. Ezért írtam az elején tehát az egész időszakra, hogy most nyílik ki Tündérország Kapuja, s neked nem kell meghalnod (mint Iluskának), hogy belépj rajta. A magyar irodalom gyöngyszeme, a János Vitéz beavató meséje ugyanis világosan megmutatja a másik utat számodra. Hatalmas titok ez.

Tündérország egy új, magasabb, egy isteni tudatállapot. 

Most vagyunk a sárkánnyal vívott utolsó nagy küzdelemben. De ha megérted, hogy nem „kint” kell küzdened, hanem csak BENT, hogy belül kell győzelmet aratnod, önmagad felett, azáltal, hogy uralmad alá hajtod gondolataidat és csapongó elmédet, akkor be fogsz lépni Tündérország Kapuján. És akkor be tudsz lépni az előttünk álló Új Korszakba.

A mozdulatlan Északi Sarkcsillag az üresség állapota. Az üresség a varázspálca a kezedben. Mert ha eljutsz ide (meditációban), akkor tudatosan kiüresített elmédbe már bele tudod tölteni a Fényt, az Élet Vizét. János Vitéz is ezzel itatja meg szeretett Iluskáját, aki ekkor már Tündér Ilona, Tündérország királynője.  

Ahogy Karaul mondta, a kulcs az Északi Sarkcsillag, vele bárkit és bármit le lehet győzni. A kulcs tehát a belső mozdulatlan pont megtalálása magadban. 

És természetesen János Vitézt a Szerelem Ereje segíti el a végső győzelemhez. Végig látja maga előtt Iluska szép szemét, ez hívja.

 

A téli napfordulón (december 21.) megjelenik majd a Betlehemi Csillag (Szaturnusz – Jupiter együttállás), méghozzá a sorsuraló Bak csillagkép fejénél (tudatosság), együttállva a győzelmet elhozó Nyíl csillagkép legfényesebb csillagával. A győzelem lehetősége tehát az Égre van írva. És Hermész óta tudjuk, „Amint Fent, úgy Lent…” Tehát ez az erő itt és most benned van.

A mesékben bekövetkező váratlan, varázslatos fordulatok valójában a mi világunkban is léteznek: ezek a tudatalatti teremtő erejének művei! („A tudatalatti a teremtés méhe.” N. Goddard) Már csak annyi a dolgod, hogy visszaveszed az irányítást a tudatalattid felett, hogy ezentúl csodaszép dolgokat teremtsen. Most megkapod hozzá az ERŐT a Kozmosztól!

Itt hívom fel újra a figyelmet nem csak Neville Goddard műveire, hanem Dr. Joe Dispenza Válj természetfelettivé művére is. Az Aranykor tankönyve szerintem.

 

Nézzük tovább. Fenti plútós hatáshoz jön hozzá most egy másik különleges erő, amit a Szaturnusz hoz el november közepén. Együttállásba kerül ugyanis a Kis Róka csillagkép alfa csillagával az ősi női varázserő misztériumával feltöltve hétköznapjainkat. Itt az idő, itt a nagy lehetőség, lehet élni vele. A női szeretet ereje, a női bűbáj, a mosoly, a nevetés, az örömre való képesség és az öröm átadása, az éneklés, a tánc, az ölelés, a meleg puhaság, a megértő szó, a megbocsájtás, a királynőség, a szépségre való fókuszáltság (a rútság helyett), az életbe vetett örök hit, egy reménnyel teli pillantás mind, mind ide tartoznak. De a női ima-körök varázsereje is átlagnál erősebb most.

A Mars novemberi fordulata nem csak a Visszaúszó halakkal, de egyben a Cet csillagaival is érintett. Ez a csend, az elvonulás üzenete. És sorsfordító ereje!

A belső világ hatalmas ereje. A Cet lényegében a „teremtés méhe”, a tudatalatti.

Tehát a belső világodra való tudatos fókuszáltság emelő ereje jelenik meg most. Ehhez azt kéri a Cet (ahogy Jónást is elnyelte három napra), zárd ki a külvilágot. Teljesen. Ne adj neki táptalajt a félelmeiddel, a gondolataiddal. Figyelmed teremtő energiáit inkább önmagadra, önmagadba irányítsd most önfegyelemmel és tudatossággal. De minden eszközöd meg van hozzá, hiszen a Mars az önlegyőzés is. Erőt ad legyőzni a félelmeidet is, lehúzó erőidet.

Álmodj valami igazán nagyot most! Aztán képzeld el!

Ne a külvilág információ-özönébe rakd teremtő energiáidat, inkább képzeld el részletesen, amire vágysz. Teremts. Színezd ki, érezd az illatát, éld bele magad teljesen. Majd köszönd meg hálásan, hogy ez már a tiéd. Érezd úgy, hogy ez már most a tiéd, s örülj neki már most a jelenben. Ha hálás köszönettel befogadod az életedbe, így testet kell öltsön az anyagban is. Légy kitartó, a tudatalattinak szükséges van az ismétlődésre, ebből tanul. És ami nem szép, ami nem jó, arról - tudatosan - fordítsd el a tekinteted.

November 17-n beköszönt a harmadik Merkúr-Uránusz inspiráló fényszög, melyben erős angyali energiák jelennek meg. Nem csak az égi testvéreink segítsége erősebb most, de egyben segítség ahhoz is, hogy magadban szorosabbra fond a kapcsolatod isteni részeddel. Kiváló alkalom a tudattágításra. Azaz segít megnyílni olyan tiszta égi szellemi irányzatoknak, amikre eddig esetleg nem voltál nyitott vagy túl „merésznek” ítélted. Egyfajta belső szellemi forradalom. És a nagy tisztázó beszélgetések ideje is. Ez most segít egy magasabb szintre lépni és tiszta lappal új úton elindulni, hiszen a Kos csillagai is érintettek.

Ezt követően november 19-n ragyog fel az Égen a Vénusz és a Szaturnusz közötti teremtő fényszög varázslatos hatása. Isteni teremtő erőd nagy próbája és nagy lehetősége. Aznap 10 órakor átlagnál erősebb a hálaadó ima ereje, mert a Hold egy mágikus pillanatra összehúzza újra a Jupitert és a Plútót az Istenek Útja felé szálló Sas csillagai alatt. A csütörtök délelőtt így kiemelten kedvez a megbocsájtásnak is (magadnak vagy másnak), most óriási sorsfordító erő rejlik benne. Valamint aznap délután 17 órára érdemes még figyelni, ez az előbb említett varázslatos teremtő erő kiemelt ideje. A művészet, a zene, az éneklés, a tánc segít magasabb szinten működtetni kreatív alkotó erődet, mellyel ekkor kifejezetten időtálló, tartós dolgokat hozhatsz létre.

A párkapcsolatok világában minél jobban képes vagy elengedni görcsös akarásodat, elvárásaidat vagy eddigi önkorlátozó mechanizmusaidat (félelmeiddel együtt), annál nagyobb szárnyalás vár rád. Úgy is mondhatnám, ha képes vagy felfeküdni lágyan, könnyedén „egó-merevség” nélkül a Sas Madárral a Tejút isteni hullámaira. Érzelmi téren a megoldások, a kiemelkedés szent pillanata a csütörtök, továbbra is fokozott égi segítséggel, hiszen a Vénusz is az Angyal csillagaiban halad már ekkor. Égi segítőd Égi terved megvalósításához nyújt segítséget, de csak akkor, ha isteni részeddel együtt te is aktív részese vagy a teremtő, sors-író folyamatnak! Hiszen csak a keret adott, a többit te írod magadnak. Ez a nap mindenképpen nagyon kedvez olyan érzelmi sors-csomók megoldásának is, amelyet eddig talán nehéznek hittél. Mert ahogy János Vitézt, téged is a Szerelem Örök Fénye vezet most. 

Itt az idő átültetni valamit a gyakorlatba, üzeni. Akár szerelemről, akár egy kreatív vagy művészi alkotásról van szó.

 

 

Itt szeretném újra hangsúlyozni, hogy az egész idei év - de főleg az utolsó negyedév - egyik legfontosabb üzenete, hogy most van itt az ideje átültetni a gyakorlatba az istentudást, az ősi tudást! Illetve most kell átültetni a gyakorlatba mindazt a mágikus tudást (bármely témában), amit eddig megtanultunk. Nem elég az elmélet, működtesd! Ez vezet el a kiemelkedéshez. 

 

 

Szóval, ha rám hallgatsz, kiszállsz a buliból és kivonulsz a csatamezőről az elméddel együtt. S szép csendben, ott bent a Cet gyomrában elkezded isteni erőddel, a Képzeleted és a Hited erejével felépíteni a saját szép, új világodat. Mert a Mennyek Országa a földi világban van, ez a János Vitéz nagy titka.

 

 

 

 

További szárnyaló heteket kívánok!

Szeretettel,

Veres Mónika

csillagtitkok

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.