Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Készen állsz?

Készen állsz?

 

Ebben a pár hétben különösen fontossá válik, hogy elfordítsd a tekinteted a külvilágtól! 

Most olyan hetek jönnek, amikor az égi hatások a külső helyett a belső világban eltöltött időnek kedveznek. De annak nagyon. 

Most belül és belülről lehet nagyszerű dolgokat teremteni, varázsolni. A nagy visszatérés ideje következik. Visszatérhet hozzád egy csodálatos képesség, egy tehetség, egy tudás, a varázserőd - akár jelen, akár előző életedből. Vagy visszatérhet hozzád valaki (egy szerelem, egy barát, egy szövetséges) jelen vagy előző életedből.

A visszatérés lehetősége maximálisan adott, a kérdés csak az: készen állsz -e rá? 

Hogy készen állj, ehhez kell most BELÜL lenned. Zodiákus szinten amúgy is a halak stációjában járunk még (március 20-ig, ott köszönt be az új korszak a tavaszi napéjegyenlőséggel), ami a befelé fordulás, a csend, az összegzés és a lezárás ideje. Korszakváltás zajlik - kicsiben is és az egész emberiség életében nagyban is, mint láthatod. A korszakváltást, a régi halott minőségek lezárulását pedig akkor fogja majd március 20. után egy jobb, egy magasabb minőségű új korszak felváltani, ha te most ezeket a heteket a belső munkának szenteled. Ha az összegzésből, az önvizsgálatból megérted, hogy bizonyos dolgokat le kell zárni most. A félést is. 

Ehhez jó, ha leállítod a kinti pörgést (úgyis le kell most állni) és elcsendesedve nagyon őszintén ránézel önmagadra, a lelked mélységeire. Mitől félsz, mit titkolsz magad előtt, miben és miért hazudsz magadnak, kire vágysz, kit szeretsz, kit nem, miben hiszel? Sorolhatnám.

Az őszinte önvizsgálat ideje következik. Nagyon mélyen. A számadás és számvetés hetei ezek. Ugyanis a mélylélek bolygója a Neptun majdnem tíz napig együtt áll a teljes rálátást biztosító fényes Nappal és az emberi kapcsolatok, a szerelem szimbólumával, a Vénusszal. Tehát egész évben most van meg a leginkább a lehetőség arra, hogy olyan tisztán rálássunk lelkünk legmélyebb rétegeire, mint ahogy máskor nem tudunk. Kiváló alkalom gyönyörűen elmélyíteni egy kapcsolatot - vagy, ha most látunk rá tisztán, hogy "halott" helyzetről van szó, akkor itt az idő lezárni.

Nagyon jó időszak az eddigi érzelmi életünkre, érzelmi mintáinkra, legmélyebb érzéseinkre is teljesen rálátni. Olyan mély rétegekre is, amire eddig nem sikerült. Talán, mert félelmetesnek tűnt. Ezért tudja felhozni bizony az időszak világosan azt is, ha egy érzelmi helyzetben esetleg becsaptuk eddig magunkat - vagy a másikat. Ha valakit valóban, mélyen szeretünk, most tisztán ráláthatunk - de arra is, ha nem, csak áltattuk magunkat (vagy a másikat). Ugyanígy mutatja most meg az is magát, hogy egy láthatatlan szállal kihez vagy kikhez tartozunk a mélyben.

Mivel közvetve a Vízöntő vize még érintett, ezért a nagy érzelmi letisztulás lehetőségét kapjuk meg, mely minden eddigi tehertől felszabadít és ez végső soron csodálatos, felemelő érzés. Segít felszabadulni a félelmek alól is! (Előző életből hozottak is ide tartoznak.) Erre kiválóan jó eszköz maga a meditáció (ajánlom hozzá akár az általam készített Kígyótartó meditációt.)

Segítenek ezek a hetek tisztán rálátni minden manipulatív hatásra, minden manipulációra bent vagy a külvilágban is. Amint ráláttál, már meg is tisztulhatsz tőle.

És mivel a Neptun a tudatalatti szimbóluma is, ezért kiemelten jó lehetőség (főleg a március 11., 13., 14.) tisztán rálátni végre a tudatalattira, s esetleg minden olyan hibás programra, amit eddig ott futtattunk. Ez fontos pillanat, hiszen legnagyobb részt a tudatallti teremti a valóságunkat. 

Ezzel együtt a Jézusi Visszatérés is megérkezik a Földre, azaz most lesz a legerősebben érezhető, kézzel fogható, elérhető. De nem szeretném, hogy félreérts! Nem szeretném, hogy megint kibújj a felelősség alól (ahogy több száz éven át tetted), hátradőlj a kanapén és átadd a felelősséget - meg a varázspálcát - Jézusnak azzal, "Majd ő elvégzi helyettem .. helyettünk ... Majd ő megvált ... " Senki nem fog kívülről megváltani - magadat kell megváltanod. Rossz hír? Nem örülsz? Nem erre számítottál? Nem baj. Nem az a dolgom most, hogy a kedvedben járjak. Hanem az, hogy felébresszelek. 

A Názáreti Jézus azért jött, hogy megmutassa mit jelent és hogyan kell istenként emberi testben élni. Az első Avatar volt. Istenember. Próbálta elmondani, próbálta megtanítani, de nem értettük. (És persze tettek is róla, hogy ne értsük.) Viszont mostantól olyan évek kezdődnek (persze ez valójában már tavaly elindult), amikor ez a "visszaérés", azaz a Krisztus Tudat visszatérése felerősödik! Ennek oka energetikailag, hogy az egység és a Jézusi Szeretet bolygója a Neptunusz mostanában éri el a Visszaúszó halak csillagait (lassan elhagyva a Vízöntő jövőbe ömlő vízét). Az EGYség alatt itt most elsősorban azt az egységet értve, amikor belül lassan megszűnik az egód és az isteni éned elkülönülése és köztük a teljes összeolvadás, az egység létrejön (helyreáll, mert eredetileg ez így volt). Az egód fejet hajt és átadja az irányítást az isteni részednek, s ez egy belső egység-érzés, - élmény állapotában történik. Mindezt persze nagyon nehéz szavakkal leírni ... De azért megpróbáltam ... A Neptun ugyanis az a minőség, az az állapot, amire azt mondjuk: erre nincsenek szavak. Boldog, lebegő, emelő, mennyei ...

Mi történik tehát most a csillagos égbolton?

A Nap, a Neptun és a Vénusz káprázatosan szép hármas együttállásban haladnak közel tíz napig az égen a Visszaúszó halak csillagaiban, félig még érintetten a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vízétől is. Mindez a Nap, Neptun, Vénusz hármasa szempontjából március 06-tól 15-ig tart, majd a Nap továbbra is együttállásban marad a Vénusszal egészen április 17-ig. Ebből látszik, hogy a tavaszi napéjegyenlőség is egy Nap-Vénusz együttállással következik be idén, ami egészen varázslatossá teszi most a tavaszt! Mert az új korszak alapköve a SZERELEM lesz. 

Kiemelt időpontjai a folyamatnak a következők:

Március 10-11. (Nap-Neptun), március 13. 11 óra (különlegesen szép, szerelmetes Újhold Neptunnal és Vénusszal kiegészülve, az egység Újholdja), március 14. (Vénusz-Neptun). Majd március 26-n egy fenséges Nap-Vénusz együttállás zárja. 

Ezeken a napokon különösen ajánlott a MEDITÁCIÓ! És persze a hálaadó ima. Hiszen a Neptun magas szintje maga a meditatív állapot, a belső csend. Az egó elcsendesülése, lenyugvása, háttérbe lépése. Most annak is könnyebben megy a meditáció, akinek eddig esetleg nehezen ment. Erre érdemes társaitok figyelmét is felhívni akár, ezzel segíteni. (A csillagtitkok oldalon három vezetett meditációm is megtalálható, letölthető.) 

Ugyanakkor mire érdemes tudatosan figyelni a következő tíz napban, s főleg fenti időpontokban? 

Természetesen arra, hogy mire és hova fordítod a figyelmed! És főleg, hova ne fordítsd.

Amennyire csak tudod vond el a figyelmed - tehát teremtő erőidet - a külvilágról. (Ne, ne keress kifogásokat ... Tudom, hogy ez néha nehéz, de a panaszkodással most nem mész semmire, talán már rájöttél. Ezért próbállak a meditáció felé iránytani újra és újra, mert ott tanulod meg uralni és tudatosan irányítani az elmédet és a gondolataidat. Hogy ne másik uralják, helyetted. Ezt gyakorolni kell és ebbe energiát és időt fektetni. De érezni fogod a gyümölcsét, hidd el.) 

Tehát, most különösen fontos, hogy maradj tengelyben (isteniben) és légy tudatos! A Neptun alacsony szintje ugyanis a félelem. Ha a külvilágra (a hírekre) figyelve most egyre jobban félni kezdesz, akkor rosszul jársz. Egyrészt mert lehúz, mélyre ránthat, másrészt, mert elveszíted azt a csodálatos teremtő energiát, ami ezekben a hetekben a rendelkezésedre áll és amivel behívhatod az anyagba mindazt, amire régóta vágysz. Nagyon erősek az energiák és nagy a tét. Gondolom már észrevetted. De te győzni fogsz! Mert megszületett benned már János Vitéz. Vagy épp most születik. 

Szóval, döntsd el, hogy vágysz vagy félsz? Dönts el, élsz vagy félsz?

Szívbéli vágyaidra gondolok, azt vedd elő most! Amit a szívedben őrzöl. A szívbéli vágyak visznek minket előre. Tudom, hogy vannak olyan szellemi irányzatok, amelyek elvetik a vágy szerepét, de nem értek ezzel egyet. És erre jó okom van. A vágy ugyanis isteni eredetünkkel van kapcsolatban. Persze, ahogy Jézus is tanította: ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami nemes és dícséretes, azt kövessétek ... 

A Neptun ugyanis a vágyak és álmok szimbóluma is. Most a Nappal és a termékenység Vénuszával együttállva átlagon felül jó lehetőséged van arra, hogy az álmaidat termékenyen, teremtően megvalósítsd az anyagban. Hangolódj rá erre az energiára!

Ehhez pedig eszközöd a képzelő erőd!

A Neptun magas szintje ugyanis maga a KÉPZELET. Ami szintén isteni eredetünk ajándéka.

Valamit elképzelni az élőlények közül csak az ember tud. Isten is így teremtette meg a világot. Elképzelte és beleálmodta az anyagba. Önmagát. 

A kisgyerekeknél még zseniálisan működik - aztán az iskolai oktatás, a televízió és a modern technikai eszközök túlburjánzása miatt sajnos a képzelőerő sorvadni kezd. Jó hír viszont, hogy újraéleszthető és fejleszthető. (Szoros kapcsolatban van a harmadik szemmel és a tobozmiriggyel, amelynek tisztaságára érdemes tudatosan figyelni.)

Amire érdemes tehát használni a következő hetek égi hatásait - főleg fenti napokon -, az a képzeleted erejének tudatosabb és erősebb működtetése.

Ha lehet először gondold most át, mire vágysz, mit szeretnél elérni a közeli és távoli jövőben? Mi most a legnagyobb vágyad, célod, álmod? Ezután állj meg egy percre és csukd le a szemed. (Fontos, hogy a külvilágot ki tudd zárni.) Majd lélegezz mélyeket és tedd a szívedre a kezed (szívtudatosság). Maradj így kicsit. Most pedig képzeld el minél részletesebben - azaz lásd belső képben - azt, ami az álmod! (Ez lehet egy kapcsolat, egy gyermek, egy új ház, egy jó munka, egészség, bőség, családi béke, bármi.)  Vizualizáld. És miután megjelent ez a kép, tartsd meg kicsit, legyél jelen neki! Örülj neki! Élvezd! Hozd magad az öröm, a hála állapotába. Ez az egyik legfontosabb rész. (A gondolatot ugyanis ki kell egészíteni érzéssel, jó érzéssel, ez a teremtés lényege.) Azt is megteheted, hogy mindezt a szívedbe helyezed, az még jobb.

Az imaginációs (belső képalkotó) képességed fejlődése és tudatos fejlesztése magas szinten az időszak. 

Főleg a március 13-14-i hétvége (a szerelmetes Újholddal és a Vénusz - Neptun ölelésével) kedvez a szerelemnek, a szerelemben való elmélyülésnek.

Segít, hogy valóban át tudd adni magad egy érzésnek, egy kapcsolatnak. Hogy fel tudj oldódni, félelmek nélkül (és tudatmodósitó eszközök nélkül).  Ha az egód esetleg túl merev, vagy nagyon fél és ezért védekezik, akkor itt a nagy segítség, hogy fejlődj az önátadási képességedben. Úgy is, hogy párkapcsolatban élsz és a pároddal segít még jobban elmélyülni egymásban, egymással. De akár egy visszatérő érzelmet, visszatérő szerelmet is hozhat - a Visszaúszó halakban akár múltbeli társ képében is.

Az előző életekben létrejött erős és tiszta érzelmi szálak újraéledhetnek, megerősödhetnek és visszatérhetnek most az életedbe - ha készen állsz. Rávilágíthat arra is, kivel vagy valójában a mélyben egy aranyszállal összekapcsolva?  

Mit jelent készen állni? Egy olyan belső állapotot, melyben az egód háttérbe lépett, rugalmassá és hajlékonnyá vált és átadta az irányítást a benned élő isteni résznek. Amikor szabad vagy, mert már nem a félelmek irányítanak. Ugyanis ez a Neptun energiájának jó - magas szintű - megélése, aki most a szerelem legszentebb, legszebb minőségét hozhatja el neked a Vénusszal, a mennyei szerelmet. De erre már nincsenek szavak ... Csak éld át ... Meztelen lélekkel ....  Merd átélni ...  Készen állsz rá? ..... 

 

Szeretném hangsúlyozni, hogy ne várj kizárólag "külső" szerelemre, nem csak abban lehet ezt az isteni energiát megélni és működtetni. Hozd magad szerelembe! Szeress bele magadba, az életedbe! Most tavasszal ez szerencsére könnyebben megy.

Figyelj arra, hogy fenti időpontokban ne igyál alkoholt!

 

A március 13-i hétvége nem csak az érzelmi megújulásnak és a szerelem visszatérésének kedvez, hanem a mennyei muzsikának is, a művészi alkotásokban való elmélyülésnek. Azok a művészi - zenei vagy más - alkotások, melyek ekkor születnek az isteni rezgést hordozzák magukban és az isteni felé emelnek. Ezért, egy újabb eszköz lehet a kezedben az Újhold hétvégéjén, ha emelő, örömteli zenét hallgatsz vagy esetleg te magad zenélsz és énekelsz. Táncolj, dalolj, alkoss, rajzolj, színezz, fess, ami épp örömet okoz!  Erre és a belső világodban megszülető gyönyörű, boldog képekre helyezd a figyelmed. Maradj szív-tengelyben. ne törődj a külvilággal, csak legyél szerelmes - a létezésbe. Mert ne feledd, a Kozmoszban rend van. És amint fent, úgy lent. Tehát minden rendben megy. A változás kikerülhetetlen .... Hát lovagold meg a varázslatos égi hullámokat és változz az isteni felé.

 

 

Szeretettel kívánok szerelemben elmélyült heteket!

 

Veres Mónika

2021. március 06.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.